Samen scheiden met een eigen advocaat: overlegscheiding

Voor mensen, die wel in goed onderling overleg willen scheiden, maar zich wellicht wat minder zeker voelen in een mediation of toch ook een eigen advocaat willen om hun belangen te behartigen is er ook nog de mogelijkheid van een zogenaamde overlegscheiding. Deze manier van scheiden (collaborative divorce) is overgenomen vanuit de Verenigde Staten waar zij al jarenlang met succes wordt toegepast.

Anders dan bij een mediation hebben beide partners een eigen advocaat en is er indien partijen dit wensen ook nog een coach betrokken, die aandacht heeft voor het proces van het scheiden en daarmee gepaard gaande emoties. Ook kan er een onafhankelijk financieel expert worden ingeschakeld, bijvoorbeeld voor complexe zakelijke onderdelen van de echtscheiding zoals de waardering van een onderneming. Er kan ook indien dit nodig blijkt een kindercoach of psycholoog worden ingeschakeld voor begeleiding van de kinderen en/of partijen.

Bij het scheiden middels een mediation of overlegscheiding is het zo, dat er aan het einde van het overlegtraject met behulp van de mediator of overlegscheidingsadvocate een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant tot stand is gekomen.  Er hoeft dan ook niet inhoudelijk geprocedeerd te worden: het traject bij de Rechtbank verloopt volledig schriftelijk.

Mw. mr. G.G.J. (Ghislaine) van Kooten heeft de opleiding tot overlegscheidingsadvocate gevolgd en is aangesloten bij de Vereniging van Collaborative Professionals. Voor meer informatie over deze manier van scheiden en de deskundigheid van de daarbij aangesloten collaborative professionals verwijzen wij u graag naar www.overlegscheiden.com

Animatie Collaborative Practice VvCPBel me terug

Vul hiernaast uw naam en telefoonnummer in en klik op 'Bel mij terug'.
U wordt dan zo spoedig mogelijk door TRC Advocaten gebeld.