Ghislaine van Kooten

Na mijn studie Nederlands Recht in Maastricht ben ik in 2002 beëdigd als advocaat. Bij TRC Advocaten begon mijn carrière in 2001 in de algemene praktijk. Vanuit deze achtergrond stond ik regelmatig ondernemers en werkgever bij in procedures, maar ook in de adviespraktijk. Het ondernemingsrechtelijke aspect van mijn praktijk beviel erg goed, maar toch miste ik soms het persoonlijke contact met mijn cliënten. Toen in de praktijk bleek, dat ik die twee aspecten kon combineren in het begeleiden van ondernemers bij hun echtscheiding was de overstap naar de echtscheidingspraktijk en later ook de familierechtelijke praktijk in breder verband gemaakt.

Sinds 2006 houd ik me nagenoeg uitsluitend bezig met het bijstaan van mensen in de echtscheidings- en familierechtelijke praktijk, met name ondernemers,  en ben ik gespecialiseerd in de complexere vermogensrechtelijke aspecten van het familierecht. Daarbij valt te denken aan advisering bij het opstellen van huwelijksvoorwaarden, verdelingen van huwelijksvermogen en nalatenschappen bij echtscheiding en/of overlijden, maar ook de uitvoering van verrekenbedingen ingevolge huwelijksvoorwaarden. Belangrijk onderdeel van de dagelijkse praktijk is ook het bijstaan van mensen met alimentatiegeschillen tijdens en na scheiding.

Wij vinden het bij TRC van groot belang om niet alleen uit onze jarenlange ervaring te kunnen putten in de dagelijkse praktijk, maar ook om onze theoretische kennis op peil te houden, waar mogelijk te vergroten en nieuwe rechtsontwikkelingen op de voet te volgen.  Vandaar dat ik onder andere de postdoctorale specialisatieopleidingen familierecht en erfrecht met goed gevolg heb afgelegd en lid ben van de Vereniging van Familierechtadvocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Omdat ik het als familierechtadvocate en mediator van groot belang vind, dat er ook aandacht is voor de communicatieve en emotionele aspecten van een zaak heb ik de opleidingen tot vFAS gecertificeerd mediator gevolgd en ben ik aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Om diezelfde reden volgde ik de opleiding tot overlegscheidingsadvocate en ben ik aangesloten bij de Vereniging van Collaboratieve Professionals.  Ik vind er veel voldoening in om mensen, die verwikkeld zijn in een echtscheidingssituatie of ander geschil op het gebied van personen- en familierecht, erin te begeleiden om (weer) op een respectvolle manier met elkaar te kunnen communiceren om zo te komen tot goede afspraken in onderling overleg.

Wanneer dat overleg echter niet meer mogelijk is dan schuw ik er als advocaat niet voor om zo nodig voor mijn cliënten tot het uiterste te gaan in een procedure. Soms hebben mensen het nu eenmaal nodig om een beslissing aan een rechter over te laten: ik zorg ervoor de belangen van mijn cliënten zo optimaal mogelijk worden belicht in een procedure.

Mijn aanpak kan zowel in mediations als procedures worden omschreven als no nonsense, daadkrachtig, pragmatisch en waar nodig confronterend. Geen onnodige discussies, geen oeverloze juridische verhandelingen, maar een advies en aanpak waarbij zo efficiënt mogelijk naar een oplossing wordt toegewerkt.

        

 

Bel me terug

Vul hiernaast uw naam en telefoonnummer in en klik op 'Bel mij terug'.
U wordt dan zo spoedig mogelijk door TRC Advocaten gebeld.